Prosize kapsule

Carevo novo odelo – Office 2013

San Francisco je 16.07.2012. bio poprište novog važnog događaja za Microsoft i korisnike Office kancelariskog paketa. Već smo pisali o detaljima novog Office-a, a sada je konačno paket dostupan svima za isprobavanje.

Najvažnija karakteristika je novi interfejs, prilagođen touch screen i korišćenju tableta. Kako se hvale u Microsoft-u, novi Office je revolucija korisničkog iskustva, jer se novi Office jednako dobro ponaša i sa dodirom kao i mišem i tastaturom. Umesto širenja dodatnim menijima, ribbon je sada odmah smanjen i može se proširiti po potrebi. Ceo je interfejs pojednostavljen kako bi manje zbunjivao korisnika.

Iako je klasični paket klijentskih aplikacija još uvijek tu, naglasak je dat oblaku i Office-u 365 u kombinaciji sa SkyDrive uslugom. Uz podršku za oblak, olakšano je i uopšteno deljenje sadržaja, kao i bolja socijalizacija pri radu sa kontaktima ka SharePoint i Microsoft Dynamics proizvodima. Office 2013 odlično radi na svim uređajima, ali u Metro verziji za Windows RT (ARM bazirane tablete) nećemo videti Outlook, jednu od najvažnijih aplikacija Office-a.

Office 365 doživeće neke primene i biće dostupan u nekoliko paketa.

Office 365 Home Premium uključivaće 20GB prostora i 60 minuta mesečnog razgovora Skype-om.

Office 365 Small Business Premium dizajniran je za poslovne ljude, pa će uključivati napredniji email, deljenje kalendara, alate za izradu weba (?) i HD web konferencije.

Konačno, Office 365 ProPlus dizajniran je za korporacije i omogućava sva čuda računarstva koja mogu zatrebati velikim klijentima.

Cene će biti naknadno objavljene ove jeseni.

Studenti i kućni korisnici ne trebaju se previše brinuti ako nameravaju kupiti Windows RT tablet (ARM), jer će Microsoft Office Home i Student 2013 biti uključeni u sistem.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar