Prosize kapsule

Javne privatne poruke

Ako koristite Skype i čat u privatnim porukama, možda ste jedan od (navodno malobrojnih, ali ko će im verovati) korisnika čije su poruke namenjene jednoj osobi upućene sasvim ‘’slučajno’’ odabranim kontaktima.

Od poslednje nadogradnje u junu, bag je prisutan kod “ograničenog broja korisnika”, a očitava se kao jednostavan događaj da poruke između dva kontakta završavaju poslane i trećim osobama bez ikakvog upozorenja. Propust u zaštiti privatnosti vredan gađenja, zar ne? – Svakako, iz Skype-a (u vlasništvu Microsoft-a) napominju kako su svesni problema i kako rade na rešavanju te zakrpe u idućih nekoliko dana, kada će sve i obavestiti da nadograde svoju verziju Skype-a. Inače, u Skype-u se teše brojem prijava ovog problema, ali činjenica je da je bag takav da ga je teško i primetiti kad se pojavi.

S’ obzirom da je i ovako nešto moguće i vrlo stvarno, verovatno je sigurno predložiti da unutar IM programa ne šaljete osetljiv sadržaj baš nikome. Nešto slično je i sa fotografijama na Internetu: ako niste spremni prihvatiti da ih vidi celi Internet svet, ne objavljujte ih nigdje. Dobar stari razgovor u parku čini se ipak najsigurnijim oblikom komunikacije.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar