Prosize kapsule

Mama hakovala školski kompjuter i menjala ocene deci

Ketrin Venusto (45), iz Nju Tripolija u američkoj državi Pensilvaniji optužena je da je hakovala školski kompjuter i menjala ocene svojoj deci.

Ona je u razdoblju od 2008. do 2011. godine iskoristila to što je radila u administrativi i koristila je lozinku svoje koleginice i čak 110 puta ušla u školski kompjuter i svojoj deci menjala ocene.

Sa ovom praksom ona je nastavila čak i kada je prešla da radi za drugi školski okrug, tako što je sa privatnog računara ulazila u školski.

Osim što je deci menjala ocene, Venusto je optužena i za ulaženje u mejlove devet učitelja, naravno bez njihova dopuštenja, i čitala na stotine njihovih privatnih mejlova.

Kada je otkrivena, Ketrin se branila izjavama kako je bila znatiželjna i da joj je bilo dosadno. Sad će se zbog svoje “dosade” suočiti sa šest različitih optužbi na sudu – od nezakonitog korišćenja računara pa do provale u druge računare i promene podataka, a ako bi za sve tačke bila optužena kazna bi joj mogla biti neverovatne 42 godine iza zatvorskih rešetaka uz plaćanje 90.000 dolara novčane kazne.

Zanimljivo je i kako će deca najverovatnije nastaviti ida idu u školu u istom okrugu uprkos tome šta je njihova majka uradiča.

“Nije njihova krivica. Na nama je sad da budemo uz njih i pružimo im podršku”, rekao je direktor škole, piše Huffington Post.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar