Prosize kapsule

Sedam rečenica koje ne treba reći prilikom raskida

Svađa ili raskid je na pomolu. Bezbolno i lako nije moglo, toga si i svestan, ona se rasplakala a ti ne znaš sta da radiš. Ako si odlučio da je ostaviš i da ostaneš karakter, onda si i sam svestan da pomirenje zbog suza ne želiš.

Takođe, sigurno ne želiš još jednu svađu pa bi trebalo da obratiš pažnju na ono što ćeš reći jer to može da pomogne ali i te kako da odmogne. Zato pažljivo biraj reči a mi ti donosimo rečenice koje nikako, ali nikako, ne smeš reći uplakanoj devojci.

Nisi ti kriva, ja sam.

Podrazumeva se da si ti kriv. Žene je preziru jer se teško mire sa tim da one mogu biti krive za nešto a većina muškaraca je govori da bi umirila strasti a ne zato što to zaista misli. Ona plače, ti joj govoriš ovo, pa ti nisi normalan onda. Ako si već ti kriv zašto onda ti ne plačeš? Ovo ne reci ni u ludilu.

Ne drami.

Žene drame kad u radnji nema cipela njihovog broja, omiljenog sladoleda ili kad ne stignu da se spreme. A kako onda da ne drame kad ih ostavljaš? Još ako uz ovu rečenicu dodaš i onu “Nema potrebe da plačeš” ukopao si se za sva vremena.

Znam kako ti je.

Ne, ne znaš. Ovu rečenicu nikada ne treba nikome da kažete. Čak iako ste prošli kroz ono kroz šta vaš sagovornik prolazi, svaka stvar se doživljava drugačije i nikako ne možete znati kako je nekome. Pogotovo ako si muškarac ne možeš znati kako je ženi. Ovu rečenicu možeš reći ako si spreman na odgovore kao što su “Ako znaš kako mi je što me ostavljaš”,  “A je li, baš znaš kako mi je”, “Ma nemoj” i slično.

Žao mi je.

Uf, a ko je umro pa ti je žao? Nije ti žao, prijatelju, ako već to radiš. Posebno ako si je prevario. Žene ne vole da čuju ovo jer svaka žena koja drži do sebe ne dozvoljava da je iko žali. Ovo sačuvaj za sebe a ako ti je već žao bolje je da kažeš “Žao mi je, ali ostajem pri svojoj odluci”.

Psovka

Nijedna, ali nijedna psovka ne sme da izleti iz tvojih usta. Nema toga afekta, besa, ljutnje, nemoći koja na ovo sme da te natera. To je ružno, jadno i ne priliči nijednom muškarcu, a kod žena izaziva lavinu besa sa kojim ti , iskreno, ne umeš da se nosiš.

Ostanimo prijatelji

Hahahahahaha. I opet hahahahaha.
Stvarno, ko veruje u ovo? To možeš ženi reći posle nekog vremena, ako ostanete ok, ali jako opušteno u fazonu “Eto, vidiš da možemo da imamo normalan prijateljski odnos. Drago mi je zbog toga”. Uplakanoj i povređenoj nemoj to da  govoriš. Nije primereno.

Da nisi u pms-u?

Aj nemoj, molim te nemoj. Samo nemoj to govoriti. Sad se pitaš šta onda smeš da joj kažeš. Reci joj istinu ali uz određenu meru cenzure. Prvo što nije lepo soliti već bolnu ranu, a drugo što prema svima treba ispasti čovek.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Sedam rečenica koje ne treba reći prilikom raskida

  1. Ma idi, trt milojka. A šta ako ona stalno ponavlja “Jeste, ja sam kriva…” na svaku tvoju rečenicu (koja ni ne baca implicitno krivicu na nju), već to ona tako doživljava i stalno i stalno opsesivno postavlja u prvi plan baš to pitanje – ko je kriv? Da joj kažem: “Jeste, ti si kriva!” i da je rasplačem još više!? A ne smem ni da kažem “žao mi je” (iako mi je stvarno žao što nam se veza raspala i što ona plače)?! ‘Ajde budi pametna pa kaži šta TREBA reći da bi se sebična, egocentrična princeza osećala sjajno (jeste, jeste – SVI smo mi sebični i egocentrični), a ja pred njom ispao “opasan frajer” (iako me zapravo zabole k…. za to šta ću ja da ispadnem u njenim očima kad se veza već raspala). Stvari koje NE SMEM da kažem?! Says who?!? Vidi ovo: ako je ona ispala đubre prema meni, a ja sam prema njoj uvek bio korektan, ne da ću svašta da joj kažem, nego ima da je istraumiram za sva vremena (a o nastavku prijateljstva naravno da nema ni govora). Psovka nikako? (Idi. Što ne napišeš članak kako devojka ne treba da se ponaša prema muškarcu i šta sve nije fer sa njene strane?) Po meni, najbolje je reći “Jebi gaaaa. Nije nam uspelo. Sve ti najbolje želim u ostatku života. Hajde zdravo, doviđenja, so long.” Ma mnogo si mi ti pametna. Posle bitke svi su generali, a posle propale veze svako je tetka Saveta.

  2. Odlicno. Sad znamo sta ne sme da se kaze. A sta treba da se kaze? Pod pretpostavkom da je ona u vezi bila ok i zelim da raskid prodje sto je moguce manje bolno.

Ostavite komentar