Prosize kapsule

Dostupan OS X Mountain Lion

Notification Center sve poruke, podsetnike i informacije pregledno prikazuje na jednom mestu

Apple je službeno pustio u distribuciju sveže izdanje operativnog sistema za Mac računare, OS X Mountain Lion. Operativni sistem donosi preko 200 novina u odnosu na prethodnika (Lion).

Primetna je sve veća sinkronizacija podataka i sinergija Apple-ovih operativnih sistema za računare i mobilne uređaje, tako da Mountain Lion korisnicima omogućuje obavljanje mnogo radnji na iPad-u ili iPhone-u i jednostavno nastavljanje posla na Macintosh-u. Rezultat je to duboke integracije iCloud usluge unutar OS-a, a od važnijih novina valja još istaknuti Notification Center za razmenu poruka i elektronske pošte, Messages aplikaciju, integrisane naprednije mogućnosti razmene sadržaja i komunikacije putem društvenih mreža poput Facebook-a, Dictation mogućnost prevođenja govora u teksta, AirPlay Mirroring i Game Center.

Tu su još i Power Nap za preuzimanje softverskih nadogradnji dok je kompjuter u stanju mirovanja, Gatekeeper koji se brine za sigurno preuzimanje proverenog softvera sa Interneta i novo izdanje pretraživača Safari. Detaljniji prikaz novina koje korisnici mogu očekivati u Mountain Lion-u nalazi se na službenim stranicama, gde je moguće proveriti i minimalne sistemske zahteve za nadogradnju. OS X Mountain Lion mogu preuzeti putem Mac App Store-a korisnici Snow Leopard-a ili Lion-a, a cena mu iznosi 19,99 dolara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar