Prosize kapsule

Nemac kažnjen sa 227.000 evra zbog ilegalne Facebook žurke

Jedan 20-godišnji Nemac moraće da plati novčanu kaznu od čak 227.000 evra zbog organizovanja ilegalne žurke putem Fejsbuka, u južnonemačkom gradu Konstanci.

Mladić, identifikovan samo kao Matijas L, kazao je listu “Bild am zontag” da je bio na nekoliko žurki organizovanih putem popularne društvene mreže, te je tako došao na ideju da napravi još veću zabavu, na jednoj plaži na jezeru Konstanca.

List navodi da se za taj događaj prijavilo na hiljade ljudi, ali da su ga gradske vlasti unapred zabranile. Blizu 300 policajaca angažovano je na sprečavanju bilo kakvog okupljanja na plaži. Na kraju se pojavilo svega 150 ljudi, od kojih je osam pritvoreno, jer su odbijali da napuste plažu.

“Bio sam na nekoliko ilegalnih Fejsbuk-žurki i pomislio sam da mogu da organizujem bolju”, kazao je Matijas koji zarađuje svega 560 evra mesečno, “Kada pogledam na račun od 227.052 evra, odmah mi pripadne muka”

Ginter Los, predstavnik ministarstva unutrašnjih poslova nemačke pokrajine Baden-Virtenberg, izjavio je da će pokrajina insistirati na naplati kazne.

“Čvrsto smo rešeni da naplatimo kaznu u skladu sa pokrajinskim zakonima”, istakao je on.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar