Prosize kapsule

Neobjavljene mogućnosti Windows Phone 8

Pregršt novosti čeka i krajnje korisnike Windows Phone-a 8

Microsoft je na konferenciji ranije ove godine najavo mogućnosti Windows Phone-a 8 za programere. Prema rečima iz kompanije, u pripremi je mnoštvo novosti i za krajnje korisnike. Deo ovih informacija smo otkrili kroz poslednje curenje iz SDK-a.

Jedna od važnijih novih mogućnosti je izrada backupa. U oblak će biti moguće spremiti postavke i instalirane aplikacije, poruke, kao i fotografije i video. Novost će biti i DataSense za praćenje potrošnje internet prometa. Moguće je i postaviti limit potrošnje, a Internet Explorer dobiće mogućnost korišćenja servisa za kompresiju podataka (slično kao Opera) sa ciljem smanjenja prometa. Takođe, u Internet Explorer-u će taster refresh biti moguće zameniti tasterom za upravljanje tabovima, ili tasterom za pristup omiljenim stranicama.

Poboljšanja će dobiti i Photos hub sa mogućnostima osnovne obrade fotografija, a umesto Bing Mapsa stiže Nokia Maps sa mogućnošću pohrane karata za offline korišćenje. Aplikacija za snimanje dobiće mogućnost proširenja funkcionalnostima Lens, a OneNote postaje aplikacija izdvojena od Office-a. NFC će se osim za mobilno plaćanje u Wallet-u moći iskoristiti i za razmenu sadržaja kao što su fotografije, adrese web stranica, kontakata i sličnog.

Osim novog Start ekrana sa mogućnošću promene veličine pločica, od softverske šminke tu je i izbor od 20 boja. Zanimljiva je i nova mogućnost integrisanja notifikacija iz svih aplikacija (koje imaju tu mogućnost) na početni ekran. Korisnici sa slabijim vidom moći će podešavati veličinu slova u aplikacijama Phone, People, E-mail, Messaging i na početnom ekranu, a omogućeno će biti i povećavanje dvostrukim tapom.

Prema službenim informacijama, lansiranje Windows Phone-a 8 je na jesen.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar