Prosize kapsule

Počela prodaja parfema koji miriše na knjige

Ovog leta u prodaji se pojavio i “Paper Passion”, parfem sa mirisom knjiga.

“Miris štampane knjige najbolji je miris na svetu”, izjavio je čuveni kreator Karl Lagerfild koji je dizajnirao ambalažu za jedan od najoriginalnijih parfema u skorije vreme.

Naime, nakon bezbrojnih mirisa koje nam svake godine nude kozmetičke kuće, na red je konačno došao nešto suptilniji i originalniji miris – onaj koji podseća na aromu papira i knjiga u bibliotekama.

“Paper passion” dolazi u pakovanju koje izgleda kao prava knjiga, a sastoji se od pet drvenastih nota koje zajedno čine unikatan i jedinstven miris, baš onaj koji osećamo kad čitamo knjige.

“Kupite knjigu, otvorite je i unutra je bočica parfema koja miriše baš kao knjiga. Može delovati čudno, ali ideja je zapravo veoma jednostavna i dosledna”, tvrdi Geca Šoen, jedan od tvoraca neobičnog parfema.

Za razliku od većine parfema koji u sebi imaju više od sto sastojaka, “Paper Passion” sadrži svega pet, čime su njegovi tvorci želeli da postignu jednostavnost i suptilnost mirisa knjiga.

Ovaj “parfem za knjigoljupce” nastao je u saradnji Šoena, Gerharda Štidla i časopisa “Wallpaper”, a cena bočice iznosi 85 evra.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar