Prosize kapsule

Kako prevazići svađu sa devojkom u tri koraka

Da svađe sa devojkom mogu biti i te kako teške, to uglavnom svi znamo. Čak i kada si u pravu, nisi u pravu. Svađe mogu biti frustrirajuće jer ometaju skladan razvoj veze. I otkada je sveta i veka, pokušavamo da nađemo način kako da budemo bolji od njih u svađama.

Upravo tu leži greška. Ne treba da budeš bolji jer svađa nije takmičenje. Svađa je nemogućnost dve strane da se povežu kako treba, to je jedan ogroman slom komunikacije. I ništa više. I možeš naučiti kako da pobediš u svađi…jedino ako prestaneš da pokušavaš da pobediš.

Saslušaj njenu stranu priče

Prvi i najvažniji korak je da nju pustiš da prva ispriča šta ima. Imperativ je da joj dozvoliš da kaže sve, baš sve, što želi da kaže. Sedi, smesti se udobno, pošto će verovatno potrajati. Pusti je neka izbaci sve iz sebe. Nemoj samo da sediš i da čekaš da se neko “bla, bla” u daljini završi. Slušaj pažljivo sve što kaže. Svaku njenu poentu dobro izanaliziraj u sebi. Najbolji mogući način da se uhvatiš u koštac sa nekim je da u potpunosti razumeš njegove argumente i pronađeš eventualne rupe, neistine ili nedoslednosti u njima.

Tvoji argumenti

Ako si dobro odradio prvi korak, formulisanje kontraargumenata će ići lako. Moći ćeš lako da uočiš i ukažeš na nedoslednosti u njenoj argumentaciji. Vodi računa da ne zaglaviš u povišenom tonu, vikanju i sličnim glupostima jer je to odraz nemoći. Umesto toga, ono što imaš, reci staloženo i mirno. Dok govoriš, nemoj spuštati pogled. Ovo je jako važno.

Upotrebi značajni “Bred Pit” pogled kada iznosiš važne argumente. Verovatno će biti pokušaja da te prekine u izlaganju. Prestani da govoriš i pitaj je da ti dozvoli da završiš, pošto ni ti nju nisi prekidao. Učini to svaki put kada te prekine, ali obavezno sve vreme ostani miran. Kada završiš, pokušaj da okončaš raspravu. Ukoliko si uspeo da joj daš argumente da greši, verovatno će imati da doda ponešto, ali će i sama biti svesna da nije pametno da se upušta u dalju raspravu.

Seks pomirenja

Bez obzira ko je u pravu a ko greši, dobar seks pomirenja učiniće da oboje budete pobednici. Iz ove perspektive, jako je bitno da ona prethodno sasluša tvoju stranu priče. Moguće je da joj ego neće odmah dozvoliti da je prihvati i sve dok ona neguje te svoje rane – nisi pobedio. Međutim, seks pomirenja pokazaće i tebi i njoj koliko je rasprava zapravo nepotrebna, a onome ko nije u pravu, pomoći će da to prevaziđe.

I zaista, da li je stvarno bitno ko nije izbacio smeće ili oprao posuđe? Verovatno nije. Takve gluposti, ali i one krupnije, najbolje je ostaviti za sobom, a pomirenje u krevetu je najbolji melem za ovakve situacije. Flertovanje koje si započeo “Bred Pit” pogledom sada intenziviraj i dobrom sesijom u krevetu pokaži joj da sitni problemi nisu ništa u odnosu na velike, dobre stvari koje imate zajedno. 

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar