Prosize kapsule

Osoblju aviokompanije isteklo radno vreme pa ostavili putnike na aerodromu

Austrijska aviokompanija AUA, u noći između subote i nedelje, ostavila je na aerodromu u Bratislavi 189 putnika jednog čarter leta sa Tenerifa za Beč, pošto je osoblju ove kompanije isteklo radno vreme.

Putnici su, kako prenosi štampa, morali da čekaju oko četiri sata u jednoj hali da bi potom, o sopstvenom trošku, nastavili put ka Beču.

Razlog za sletanje na aerodrom u Bratislavi bilo je nevreme nad Bečom u trenutku planiranog sletanja, a putnici su ostavljeni pošto je osoblju AUA isteklo radno vreme.

Portparol AUA Peter Tir potvrdio je da se dogodila “velika greška”.

Čarter let trebalo je da sleti u Beč u 0.25, a zbog nevremena preusmeren je na Bratislavu, gde je avion sleteo oko 1.30 časova, sa planom da se let nastavi. Međutim, pošto je osoblju u 3.30 časova isteklo zakonski regulisano radno vreme putnici su pozvani da iz bezbednosnih razloga napuste avion. Najpre se tvrdilo da je to zato što se nevreme kreće ka Bratislavi.

Putnici su, potom, odvedeni u halu za sletanja, gde nisu dobili nikakvu informaciju od AUA, a i posada je nestala. Tek četiri sata kasnije putnicima je predat prtljag, a potom su morali sami da se pobrinu o daljem transportu.

“To ne odgovara standardima kvaliteta AUA”, rekao je Tir, dodajući da je kompanija trebalo da obezbedi prevoz putnicima do Beča, i najavio da će AUA preuzeti sve nastale troškove.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar