Prosize kapsule

Apple i Google bacili oko na Kodak?

Konzorcijum predvođen Apple-om i Google-om navodno je spreman podići svoju ponudu za Kodakove patente na 500 miliona dolara

Prema pisanju The Wall Street Journala, Apple, Google i Samsung udružili su snage kako bi se zajednički takmičili za kupovinu Kodakovih patenata.

Naime, nakon što je Kodak proglasio bankrot prodaju se njegovi patenti. Apple i Google stvorili su konzorcijum putem kojeg su do sada ponudili 150 do 250 miliona dolara za Kodakove patente. Ali Kodak, koji se nadao prikupiti 2 milijarde dolara od prodaje patenata, nije zadovoljan dosadašnjim ponudama, te je stoga pre nekoliko dana objavio kako odlaže proglašenje pobednika, odnosno predstavnici kompanije su čak izjavili kako možda u potpunosti odustaju od prodaje patenata.

Konzorcijum predvođen Apple-om i Google-om, navodno je spreman podići svoju ponudu do 500 miliona dolara. Ukoliko Kodak prihvati ponudu, kompanije će deliti vlasništvo nad patentima, i time izbeći moguće skupe borbe na sudovima vezane za povrede prava intelektualnog vlasništva.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar