Prosize kapsule

Obeležavanje Dana toplesa 26. avgusta (VIDEO)

U 12 gradova Amerike poslednje nedelje u avgustu, tačnije 26. avgusta, biće održan „Dan toplesa”. Unapred se radujemo i od srca podržavamo.

Ispred Bele kuće će tada protestovati žene zbog toga što je pripadnicama lepšeg pola zabranjeno da u toplesu borave na mestima gde je muškarcima to dozvoljeno. One će tog dana svojim grudima poslati jasnu poruku „Mi postojimo”, „Mi smo u toplesu, naviknite se na to”.

Žene će tražiti izmenu federalnog zakona, kao i da im se dozvoli da gole do struka, baš kao i muškarci, borave na plaži, bazenu, u teretani, na joga časovima. U želji da podrže svoje žene, njima će se pridružiti i muškarci.

Nadin Geri, predsednica udruženja „Realians” koja organizuje protest kaže da je zabrana licemerna i da krši građanska prava.

“Ljudi kažu da žene ne bi trebalo da idu u toplesu, i da je to nepristojno. Ali, nepristojnost se ne spominje u Ustavu. Nekada se nepristojnim smatralo i to da žene glasaju, pa su one ipak dobile to pravo”, kaže Nadin za „Huffington Post”.

Protest organizuje udruženje „Raelians” koji veruju da muškarcima ne treba dozvoliti da idu goli, ako to pravo nemaju i žene. Protest će biti organizovan u 30 gradova širom sveta, od tog broja 12 gradova su u Americi, od Majamija do Njujorka.

“Zakonom bi trebalo da bude dozvoljeno da žene budu u toplesu. U mnogim zemljama jeste, ali lokalne vlasti to zabranjuju. To je vrlo zbunjujuće”, kaže Geri.

Muškarci koji budu došli da podrže žene u ovoj akciji biće zamoljeni da obuku crvene brushaltere.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar