Prosize kapsule

Ukrali mačku ali je vratili jer previše jede

Nepoznate osobe u Austriji najpre su ukrale, a zatim vratile vlasnici skupocenu mačku zato što se ispostavilo da ima prevelik apetit.

Trogodišnji mačak Kupidon pripada rasi rakunskih mačaka, vredi skoro 4.000 evra, ali pored toga, jede i do tri puta više od obične mačke. Ove mace veće su od kućnih mačaka pa ih nekada nazivaju i “nežnim divovima”, a jedu i do tri puta više od “obične” mačke.

Kupidon je nestao iz kuće svoje vlasnice u austrijskom gradu Landskron, ali se tri nedelje kasnije iznenada pojavio u kući njene ćerke.

“Kuće su udaljene devet kilometara, i očigledno je da je mačku kidnapovao neko ko poznaje obe vlasnice, inače ne bi znao gde da je vrati”, rekla je predstavnica lokalne policije.

Ona je rekla da je Kupidon sigurno bio ukraden, a nije sam odlutao, jer je po povratku izgledao negovano, uhranjeno, “maženo i paženo”, što ne bi bio slučaj da se dve nedelje sam smucao po kraju.

“Nije isključeno da je osoba koja ga je ukrala znala samo da vredi hiljade evra, a nije znala koliko jede”, rekla je vlasnica Stefani Fraj i dodala da je mačak verovatno vraćen jer bi kradljivci bankrotirali da su nastavili da ga hrane.

Kupidon ima skoro 15 kilograma, jede tri puta više od kućne mačke, i u jednom obroku pojede i po tri konzerve hrane za ljubimce.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar