Prosize kapsule

Firefox 15 (VIDEO)

Mozilla je izdala novu verziju svojeg pretraživača Interneta Firefox u kojoj je najznačajnija novost ispravka problema vezanih za zauzimanje memorije.

Sa najnovijom nadogradnjom Firefoxa Mozilla se nada kako će rešiti većinu problema vezanih za “curenje” memorije koji su pogađali Firefox godinama. Kako bi rešila taj problem Mozilla je pokrenula projekat MemShrink, a većina vremena je potrošena na rešavanje problema sa dodacima za Firefox koji su velikim delom stvarali probleme sa upravljanjem memorijom.

Među ostalim novostima tu je ugrađena podrška za pregled PDF dokumenata, ali ona nije standardno uključena. Takođe je dodata i podrška za audio format Opus, koji je temeljen na otvorenom izvornom kodu, a trebao bi pružiti bolju kompresiju od formata poput MP3, Ogg ili AAC. Podržan je i Google-ov protokol SPDY u verziji 3, a uključena je i bolja podrška za JavaScript i WebGL.

Znatno je poboljšana i verzija za Android, koja sada ima opcije za prebacivanje u pogled stranice prilagođen za standardne računare, zatvaranje stranica pokretom prsta, i pretragu u okviru stranica. Tu su takođe i poboljšanja vezana za unos postavki iz početno zadanog pretraživača na Androidu i podrška za Opus i SPDY v3.

Više informacija o Firefoxu 15 za klasične i prenosne računare može se pronaći na ovoj adresi, a informacije o Firefoxu 15 za Android dostupne su ovde.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar