Prosize kapsule

Amazon je predstavio Kindle Fire HD

Prvo će se na tržištu pojaviti manji model

Predstavljen je novi Kindle Fire, koji će od sada u svom nazivu imati nastavak HD. Zavisi od dijagonale, uređaj je dostupan u dve verzije – sa 7-inčnim, odnosno 8,9-inčnim ekranom.

Kindle Fire HD sa dijagonalom od 8,9 inča ima rezoluciju od 1.920 x 1.200 piksela, što iznosi 254 piksela po inču. Oba modela koriste Texas Instruments-ov procesor OMAP 4470, koji je prema Amazonovim testovima daleko bolji od Nvidijine Tegre 3. Zvuk se reprodukuje preko dva zvučnika, uključena je i podrška za Dolby Digital Plus, ugrađeno je 16 GB flash memorije, kao i HDMI izlaz i Bluetooth. Veći model može se dobiti i sa LTE modulom za pristup mobilnim mrežama, a u opciji je i 32 GB za skladište podataka.

Manji Kindle Fire HD koštaće 200 dolara, a isporuke kreću 14. septembra. Isporuke većeg 8,9-inčnog modela kreću 20. novembra po početnoj ceni od 300 dolara. Originalni 7-inčni Kindle Fire takođe je dobio poboljšanja – isporučivaće se sa 40% bržim procesorom, sa dvostruko više RAM-a, i sa boljom baterijom. Cena ovog Kindlea Fire iznosiće 160 dolara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar