Prosize kapsule

Razmak između bradavica kriterijum na konkursu za lepotu

Kandidatkinje na konkursu za najlepše studentkinje u kineskoj provinciji Hubej su, pored uobičajenih kriterijuma visine i težine, bile suočene sa još jednim, neobičnim zahtevom – da razmak bradavica na njhivom grudima bude najmanje 20 centimetara.

Kandidatkinje treba da zadovolje i uobičajne propisane kriterujume o obim kukova i grudi, a zahtev o razmaku bradavica izazvao je oštre kritike na internetu.

“Zašto više od 20 centimetara? Ne razumem kako su došli do tog broja”, napisao je Huang Guanhua.

Zahteve sa kojima se suočavaju kineske studentiknje ambiciozne da postanu misice, komentarisala je i poznata televizijska voditeljka Jang Lan.

“Zasto bi razmak izmedju bradavica trebalo da se smatra kriterijumom za lepotu? Da li oni devojke smatraju igračkama? Suditi o ženama na osnovu tako rigidnih kriterijuma je odvratno”, napisala je ona na svom blogu.

Prema pisanju dnevnika Global Tajms (Global Times), za najlepšu studentkinju moći će da bude izabrana samo ona devojka čiji razmak izmedju zenica čini 46 odsto razmaka izmedju jedne zenice i uha. Jedan od sagovornika kineskog dnevnika je kazao da su propisani kriterijumi zasnovani na tradicionalnom shvatanju lepote u Kini, kao i na estetskim pravilima zapadnih zemalja.

Misice Kine su šest puta osvojile prvo mesto na takmičenju za Mis sveta, a medju njima je i Ju Vensija, koja je prošlog meseca proglašena za najlepšu ženu na svetu.

“Ti konkursi za lepotu su besmisleni, zašto te tzv. sudije sebi daju za pravo da nekoga ocenjuju na osnovu kriterijuma, koje su sami propisali”, napisao je Sina Vejbo na društvenoj mreži koja je kineski ekvivalent Tviteru.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar