Prosize kapsule

Veza uspešnija ako se ne počne odmah sa seksom

Istraživanje urađeno na stotinama parova pokazalo je da su oni koji su čekali određeno vreme pre stupanja u seksualne odnose bili mnogo sretniji u vezi.

Kako kažu stručnjaci, suzdržavanje od seksa na početku veze daje ljudima više vremena da se upoznaju i da shvate koliko jedno drugom zaista odgovaraju.

“Seksualni odnosi  na početku veze mogu imati veliki uticaj na kvalitet veze. Upoznavanje je vreme za istraživanje i donošenje odluka o vezi, kada partneri shvataju koliko odgovaraju jedno drugom, kada se obavezuju jedno drugom i stvaraju emotivnu i fizičku intimnost. Brzo stupanje u seksualne odnose skraćuje ovaj period i tera parove na početak veze”, kazale su vođe istraživanja.

U jednom od prvih istraživanja Univerziteta Kornel u Americi razgovarali su sa skoro 600 parova o tome koliko su srećni u svojoj vezi. Pitani su koliko ulažu u vezu, koliko su emotivno uključeni, kakva im je komunikacija, koliko često se svađaju i koliko su zadovoljni svojim seksualnim životom.

Glavno pitanje u anketi je bilo koliko dugo su čekali pre nego su stupili u seksualne odnose.
Oko trećine parova je izjavilo da su u seksualne odnose stupili tokom prvog meseca veze, a njih 28 odsto je čekalo oko šest meseci.

Rezultati su jasno pokazali da su oni koji su čekali sa seksom bili mnogo srećniji u vezi.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar