Prosize kapsule

U ‘iPhone’ fabrici u Kini izbila tuča 2.000 radnika (VIDEO)

U kineskoj fabrici, u kojoj se proizvode delovi za Ajfon 5, potuklo se oko 2.000 radnika., prilikom čega je povređeno oko 40 ljudi, a fabrika je zatvorena.

Tuča se dogodila u fabrici na severu Kine, koja je u vlasništvu “Foxconn Technology Group”, i to u delu gde su spavaonice. S obzirom na to da je u tuči učestvovalo oko 2.000 radnika, policija je satima pokušavala da situaciju stavi pod kontrolu. Prema nekim informacijama bilo je angažovano čak 5.000 policajaca, prenosi Index.hr.

Tuča je počela u 23 časa, u spavaonici kada se prvo verbalno sukobilo nekoliko radnika, a taj sukob prerastao je u fizički sukob čak 2.000 radnika. Broj uhapšenih za sada nije poznat, ali je oko 40 radnika hospitalizovano.

Iz “Foxconna” su saopštili da je fabrika zatvorena na najmanje jedan dan zbog istrage, a u njoj inače radi čak 79.000 ljudi.

Foxconn, jedan od najvećih svetskih proizvođača potrošačke elektornike, zapošljava oko milion radnika na više lokacija u Kini. Fizičkih sukoba u okviru postrojenja bilo je i ranije, a kompanija je neretko bila u centru pažnje zbog neljudskih uslova rada.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar