Prosize kapsule

Poljubac za laku noć više nije uobičajen među partnerima

Mnogi ljudi ne mogu da podnesu da ih partner uopšte dotakne u krevetu, dok 90 odsto njih uopše ne uspeva da izgovori “volim te” pre nego što ugase svetla.

Čak i kada strast u vezi ili braku malo izbledi, poljubac za laku noć nije nešto što se smatra prevelikim očekivanjem. Istraživanje je pokazalo da se 80 odsto parova više ne ljube za laku noć, jer su previše skoncentrisani samo na spavanje.

U istom istraživanju četvrtina osoba je rekla da ne može da podnese da ih partner dotakne u krevetu, dok 90 odsto njih uopše ne uspeva da izgovori “volim te” pre nego što ugase svetla. Također, njih 46 odsto je reklo kako čim legnu u krevet okrenu leđa partneru.

Međutim, kaka tvrdi Korina Svit, psiholog i savetnica za parove, to i nije tako loše jer položaj leđa o leđa pokazuje poverenje, a govor tela tokom sna se ne može odglumiti.

Samo jedan odsto od 2.000 ispitanih je reklo da spava u krevetu s partnerom u onome što se naziva filmska poza, kada muškarac leži na leđima, a žena drži glavu na njegovim grudimja.

Ukoliko jedan partner pokuša da promeni svoje navike spavanja zarad drugog, to nije dobro za vezu, savetuju psiholozi, piše Dejli mejl.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar