Prosize kapsule

Potvrđeno: Frenk Sinatra bio na meti mafije

Antonio „Toni Bananas” Kaponigro hteo je da ubije Frenka Sinatru jer mu je pevač navodno poručio sa scene da „prestane da priča”.

Tajni audio snimci predočeni kao dokaz na suđenju Džozefu Ligambiju otkrili su kako je Toni Bananas toliko mrzeo Frenka Sinatru da je hteo da ga liši života.

Tužilaštvo u Filadelfiji podiglo je optužnicu protiv Džozefa „Ujka Džoa” Ligambija, ozloglašenog mafijaškog vođe, u kojoj se tvrdi da je on prodavao poker mašine i druge nelegalne aparate za kockanje barovima i restoranima u Filadelfiji. Kao jedan od dokaza na suđenju predstavljene su i trake koje je tajno snimio mafijaš i doušnik FBI Nikolas Stefaneli.

U razgovoru koji je 69-godišnji Stefaneli vodio u aprilu 2011. sa mafijašem Džozefom Likatom u Nju Džersiju pričalo se, između ostalog, o mafijaškom konsiljereu (savetniku) Antoniju „Toni Bananasu” Kaponigru. Tokom jednog nastupa Sinatra mu je rekao da „prestane da priča” što je Tonija toliko razljutilo da mu je pretio ubistvom.

Potom su pričali o omiljenim pevačima (Bobi Darin, Tom Džouns i Elvis Presli su bili na vrhu liste), modi i podmitljivim policajcima kojih je danas sve manje.

Stefaneli je navodno izvršio samoubistvo u februaru, pošto je pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Nju Džersiju.

Advokat odbrane je porotnicima snimke opisao kao „gomilu gluposti gerijatrijskih gangstera”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar