Prosize kapsule

Gola reklama zabranjena zbog – netačne informacije (VIDEO)

U britanskoj reklami za “Ričmond” šunku mladić bez odeće se, na livadi punoj nagih ljudi, divi sendviču. Ova reklama dovela je do 370 pritužbi koje su stigle na adresu Agencije za reklamne standarde.

Pritužbe nisu stigle zbog ekpslicitnog sadržaja već zato što je u njoj sugerisano da je reč o britanskoj šunki, iako se radi o irskom receptu.

Nadležni su doneli odluku da je golišava reklama sasvim u redu, pošto je za cilj imala samo to da se ovaj proizvod predstavi kao prirodan i zdrav.

Šokirani gledaoci su, međutim, istu shvatili kao uvredljivu i neprikladnu, budući da su je gledala i deca.

Reklamna kompanija demantovala je da se radi o seksualnom sadržaju i izrazila uverenje da će konzumenti shvatiti da je poenta u isticanju kvaliteta šunke, koja je baš onakva “kako je priroda osmislila”.

Agencija je ovo objašnjenje usvojila ali joj je nešto drugo zasmetalo. Naime, muški glas na kraju reklame kaže da je “Ričmond” šunka jedina britanska šunka od 100 odsto prirodnih sastojaka, ali ono što je ostalo nedorečeno jeste da je u pitanju irski proizvod “Keri Fuds”-a.

“Iako se reklama ne odnosi na poreklo proizvoda, već činjenicu da u Britaniji ne postoji nijedna druga šunka ovakvog kvaliteta, zbog realne mogućnosti da gledaoci drugačije interpretiraju tu poruku i pomisle da se ona i proizvodi u Britaniji, moraćemo da povučemo reklamu”, objasnili su u Agenciji.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar