Prosize kapsule

Tokom zajedničkog života žene se goje, a muškarci mršave?

Istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da posle zajedničkog useljenja – većina žena počne da se goji, dok muškarci počnu da mršave.

Oko 30 odsto žena priznalo je da su, pošto su počele da žive sa svojim partnerom, mnogo više i jele, što je rezultiralo viškom kilograma. Isti procenat muškaraca priznao je da su smanjili unos hrane u organizam. Mnogi su rekli i da su nakon useljenja počeli mnogo češće da konzumiraju “žensku” hranu, kao što su jogurt i salata.

Nutricionisti kažu da parovi koji zajedno pripremaju hranu često ne uzimaju u obzir razlike u potrebama organizma kada je hrana u pitanju i da često jedu iste porcije hrane. Istraživanje je sporvedeno na uzorku od 1.300 parova.

Nutricionistkinja Fiona Hanter kaže da se takav pristup može odraziti negativno na zdravlje oba partnera zbog razlike u potrebama za vitaminima.

“Spajanje vlastite ishrane sa ishranom partnera može, pored viška kilograma, imati i druge negativne posledice. Muškarcima su potrebni drugačiji B vitamini nego ženama”, rekla je Hanterova.

Istraživanje je takođe pokazalo i da ljudi malo znaju o različitim vrstama hrane i o njihovim sastojcima. Samo polovina žena je znala da je folna kiselina veoma bitna tokom trudnoće, a samo mali broj muškaraca je mogao da navede koja hrana je bogata kojim vitaminima.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar