Prosize kapsule

Blizzard se bogati na zanimljiv način

Blizzard Entertainment našao se na meti igrača svojih igara, koji su protiv njih pokrenuli zajedničku tužbu. Igrači kompaniju optužuju da nije propisno osigurala lične informacije igrača, kao i  to da ih prisiljava na kupovanje Battle.net autentikatora kako bi imali barem nekakvu minimalnu zaštitu. Takav fizički autentikator košta 6,5 dolara.

Pokretači tužbe smatraju da se Blizzard na račun sigurnosti na njima bogati, odnosno da su na njima dosad zaradili 26 miliona američkih dolara. Takođe su “zaboravili” obavestiti korisnike da im je sajt Battle.net hakovan 19. maja, što su po zakonu bili dužni učiniti.

Tužba je usmerena primarno na serije igara Diablo i StarCraft, zbog kojih su privatni podaci igrača “komromitovani i/ili ukradeni” od 2007. godine, ako ne i ranije.

Nije zgoreg napomenuti i to da fizički uređaj nije jedini način za autentikaciju – Blizzard nudi i besplatnu aplikaciju za autentikaciju, dostupnu za Android, iOS, BlackBerry i Zune. Tužba se, naravno, odnosi samo na fizičke uređaje.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar