Prosize kapsule

U Tokiju sa radom počela akademija za Deda Mrazove

Tokijska Akademija za Deda Mrazove, koja radi u Japanu, nema mnogo veze sa hrišćanstvom i gde je Božić više stvar kupovine nego religije. Ipak, Deda Mrazovi tamo uče da su trikovi i iskreni odgovori samo deo onoga što znači biti Deda Mraz.

Proteklog vikenda, 88 budućih Deda Mrazova okupilo se u školi u Ropongi kvartu na brzoj obuci za Deda Mraza.

“Mnogo dece više ne veruje u Deda Mraza pa sam rekao sebi: ‘Vratimo Deda Mraza nazad'”, rekao je direktor škole Masaki Azuma.

Kurs počinje tako što Azuma obučava polaznike kako da uđu u um Deda Mraza i postanu jedno sa njim. Osim toga polaznici uče i mađioničarske trikove koji su, prema rečima Azume, odlični za komunikaciju sa često stidljivom decom.

Ostatak kura posvećen je odgovorima na teška pitanja koja deca imaju običaj da postave poput: “Moja kuća nema dimnjak a imamo i bezbednosni sistem, kako ćeš mi onda doneti poklone?” 

Odgovor akademije je da će Deda Mraz, kome je posao da donese poklone, naći način. Takođe, bezbednosni sistem će ga prepoznati i pustiti da uđe.

Posle toga, polaznici obučeni kao Deda Mrazovi šetaju ulicama grada, poziraju i pozdravljaju se sa prolaznicima.

“Ne samo da smo privukli pažnju već smo i jedni drugima ulepšali dane”, rekao je Kazuko Ilda koji tokom božićne sezone posećuje lokalna obdaništa i penzionerske dome.

Iako se bliži 70. Azuma će nastaviti da vodi školu uveren da mu je to poziv koji mora da ispuni.

“Čak i sa promenom vremena u kojem živimo, Deda Mraz je figura koja mora da nastavi da živi u našim srcima”, smatra on.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar