Prosize kapsule

Siri u Chevrolet automobilima (VIDEO)

Na sajmu automobila, koji se upravo održava u Los Angelesu, General Motors je objavio da će Siri, Appleov glasovni asistent koji je dostupan korisnicima iPhonea 4S i 5, iPada sa Retinom i Mini, kao i kod iPoda Touch pete generacije, početkom iduće godine biti integrisan u Chevroletove modele Spark i Sonic.

Siri će se koristiti kombinovanjem iPhonea 4S i 5 sa Chevroletovim sistemom MyLink, na način da se međusobno povežu putem Bluetootha. Sam Siri pozivaće se pritiskom na odgovarajući dugme na upavljaču spomenutih automobila. Pomoću glasovnih naredbi moći ćemo obavljati pozive, puštati muziku, čitati i pisati poruke, unositi sastanke u kalendar i još mnogo drugih stvari.

Naravno, sve će se to obavljati isključivo glasovnim putem, dakle bez gledanja u ekran smart telefona. Štoviše, radi povećanja nivoa sigurnosti u prometu ekran telefona se uopšte neće uključivati (takozvani Eyes Free režim rada).

Integraciju Sirija u svoja vozila najavili su i drugi proizvođači automobila (Honda i BMW), ali GM ih je sve pretekao, pri čemu je zanimljivo da se rešenje prvo počinje integrisati u Chevroletove modele koji ciljaju na mlađe ljude i u jeftinije modele automobila, a ne u neke od kompanijinih luksuznijih modela. Zasad nije poznato hoće li se na isti način moći koristiti iPad Retina i Mini, kao i iPod Touch poslednje generacije ili će opisano sparivanje biti moguće isključivo sa iPhoneom 4S i 5. Kako to sve zajedno izgleda u praksi, pogledajte u videu ispod teksta.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar