Prosize kapsule

Žene srećnije sa neprivlačnim muškarcima

Najnovije istraživanje, objavljeno u Dnevniku porodične psihologije, sugeriše da su žene koje su u vezi s manje atraktivnim muškarcima srećnije i emotivno zadovoljnije.

Istraživači sa UCLA i Univerziteta Tenesi okupili su 82 para koji su u braku godinu dana i koji se poznaju minimum tri godine da bi ih snimali prilikom rešavanja ličnih problema.

U međuvremenu je grupa ljudi ocenjivala stepen privlačnosti oba partnera da bi se objektivno utvrdilo ko je u vezi lepša polovina. Posle pregledanja video snimaka, uočeni su određeni uzorci ponašanja.

Privlačniji muškarci su se prilikom rešavanja problema prema ženama postavljali u smislu – “to je tvoj problem, ti se sama nosi sa tim”, dok su se oni manje atraktivni više potrudili da daju do znanja da su ženi na raspolaganju i uvek uz nju u slučaju da im nešto zatreba.

Postoji mogućnost da se manje atraktivni muškarci više trude da zadovolje žene, budući da na taj način kompenzuju nedostatak fizičkih kvaliteta. S druge strane, zgodni muškarci su svesni svog izgleda i znaju da su poželjni i drugim ženama, tako da se manje trude da im pruže emotivnu podršku tokom veze.

“U vezama u kojima je muškarac bio lepši deo para, oba partnera su pružala manje podrške jedno drugome u odnosu na druge parove. To implicira da će žena kopirati muškarčevo ponašanje u slučaju da ne oseti da se on ne trudi dovoljno, što dovodi do začaranog kruga u kome na kraju niko nije srećan”, izjavio je Bendžamin R. Karni – profesor socijalne psihologije na UCLA.

Budući da danas vlada nestašica lepih muškaraca, barem ako je suditi po zaključku naučnika sa Univerziteta Ekonomije iz London, parovi u stilu “lepotica i zver” funkcionišu savršeno.

“Evoluciona strategija programirana u našem DNK lancu diktira pravilo rađanja ženske dece od strane privlačnih ljudi, pa će takvi parovi imati 36 odsto više šansi da dobiju ženskog potomka nego muškog. Zbog tog evolucionog procesa u svetu se rađa više lepih žena nego muškaraca”, tvrdi doktor Satoši Kanazava, profesor navedenog londonskog univerziteta.

Osim toga, dobro je napomenuti da se manje atraktivni partneri više trude i u krevetu da bi zadovoljili svoje žene, pa su dame s takvim frajerima zadovoljnije svojim seksualnim životom u odnosu na one koje su u vezi sa lepotanima.

©Muskimagazin.com

Ostavite komentar