Prosize kapsule

Navigacija iz Applea opasna po život

Prema policijskim podacima, barem šest vozila je završilo na zabačenim putevima u nacionalnom parku nakon što su bili vođeni od strane navigacijskog sistema iz iOS-a

Nakon što je nekoliko putnika zalutalo u opasna područja puna zmija otrovnica i drugih negostoljubivih životinja, australijska policija je izdala upozorenje u kojem savetuje da se ne koristi navigacija u Appleovim uređajima.

Naime, policija u jugoistočnoj australijskoj državi Viktoria navodi kako je morala spašavati nekoliko putnika koji su bili oko 24 sata bez vode i hrane iz zabačenih delovima nacionalnog parka Murray Sunset, a oni su samo hteli da dođu do turističkom grada Mildura. Željeno mesto su u stvari promašili za ‘’samo’’ 70 kilometara. Prema policijskim podacima barem šest vozila je završilo na zabačenim cestama u nacionalnom parku nakon što su bili vođeni od strane navigacijskog sistema iz iOS-a.

Svi su srećom spašeni, ali policija upozorava kako dolaze veoma vrući dani sa temperaturama višom od 46 stepeni celzijusa, pa bi putnici na takvoj vrućini i izvan dometa signala mobilne mreže bili u velikim problemima. Kao primer naveli su putnika koji je zalutao u nacionalnom parku u petak, i da je pri toj avanturističkoj vožnji video zmiju, kozu i lisicu i da se toliko uplašio da nije smeo da izađe iz automobila.

Policija takođe ističe kako putnici ne bi trebali slepo verovati navigacijskom sistemu, odnosno kako svako ko je koristio neki zna da ponekad greše, ali navode i kako se ljudi mogu lako izgubiti na 377 kilometara dugom autoputu koji je vrlo slabo označen.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar