Prosize kapsule

Novi Gmail za iOS

Nakon nove verzije za Android smart telefone i tablet računare, Google je izbacio i novu verziju Gmail applikacije i za iPhone i iPad. Osim novog dizajna, najveći novitet je mogućnost korišćenja do pet različitih Gmail naloga na jednom uređaju dok se u starijim verzijama mogao koristiti samo jedan.

Poboljšana je integracija Gmaila sa drugim Google aplikacijama; na primer, ako dobijete poziv na neki događaj iz Google kalendara u inbox Gmaila, da bi potvrdili svoj dolazak više nije potrebno otvarati drugu aplikaciju već se to izvodi u okviru Gmail aplikacije. Treći novitet je bolja integracija sa Googleovom aplikacijom za pretraživanje mailova. Emailovi se sad pretražuju čim korisnik počne pisati pojam koji traži, a aplikacija sama pokušava pretpostaviti što korisnik traži.

Na kraju, nova aplikacija više nema ograničenje od 50 emailova koji su prikazani u inboxu (sa opcijom skidanja starijih emailova ručno sa servera) već se stariji emailovi skidaju i prikazuju automatski.

Ali i pored spomenutim novostima, Gmail za iOS još uvek nije na nivou kakva se očekuje od Googlea. To je posebno razočaravajuće ako imamo na umu da je Google pre nekoliko meseci kupio kompaniju Sparrow koja potpisuje istoimeni email klijent za OS X i iOS. Isti na iOS-u ima više mogućnosti i inovativnosti za rad kako od standardnog iOS email klijenta tako i od Gmail aplikacije. Doduše, Sparrow nije besplatan, a uz to ima i veliku manu – ne podržava opciju push odnosno notifikaciju korisnika o novim emailovima čim isti stignu na email server.

Novu Gmail aplikaciju za iOS možete besplatno skinuti na iTunes Storeu. Optimizirana je i za rad na iPhoneu 5.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar