Prosize kapsule

eSfere – ostvarenje sna za sve gejmere

Android sve više ulaže u razvoj platformi za igranje. Prvo smo čitali o konzoli Ouya, čiji su autori preko Kickstartera uspeli prikupiti traženih 500.000 USD i obećali da ćemo je u decembru videti u trgovinama, a danas se na IndieGoGou, još jednom servisu za javno finansiranje, pojavio eSfere.

Reč je o još jednoj konzoli zasnovanoj na ideji da se igre, muzika, filmovi i internet sposobnosti sa Androida prenesu na veliki ekran. Hardverski, eSfere će biti zasnovan na moćnoj Nvidijinoj platformi Tegra 3, raspolagaće sa 2 GB memorije, 16 GB prostora za aplikacije i multimediju, HDMI portom, parom USB-ova (u koje ćemo moći spojiti miš, tastaturu, web-kameru i druge periferije), blututom, WLAN-om i mrežnim konektorom. Sama konzola ima oblik kupole i dolaziće u sedam različitih boja.

Posebno je zanimljiv džojstik, nazvan Touch & Play. Dotični je opremljen velikom površinom osetljivom na dodir čime bi se trebao zadržati osećaj igranja na mobilnom telefonu, s’ tim da njegovi autori ističu da će razviti sistem koji će otklanjati potrebu za skidanjem pogleda sa televizora da bismo znali na kojem se delu ekrana nalazimo. Posebno je zanimljivo da će uz Touch & Play dolaziti silikonski D-Pad, čime će se, barem donekle, transformirati u klasičnu gamepad konzolu.

Ako ugrađenih 16 GB memorije za podatke nekome neće biti dosta, uz eSfere će se moći kupiti eksterni disk sa memorijom od 128 GB. On će se ugrađivati na donju stranu kupole na način da postaje njeno dno i na sebi će sadržati još dva USB porta.

Projekat definitivno zvuči zanimljivo, a u realizaciju će se krenuti ako se u narednih 41 dana prikupi 390.000 USD. Pa neka pomogne ko može!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar