Prosize kapsule

Dobila odštetu jer se povredila tokom seksa na službenom putu

Australijanka zaposlena u državnoj službi, koja se povredila tokom seksa u motelu na poslovnom putu, dobila je petogodišnju sudsku bitku protiv federalne vlade, koja će morati da joj isplati nadoknadu.

Federalni sud je ovog meseca odbio žalbu vladine osiguravajuće kompanije “Komker” na sudsku odluku po kojoj je žena povređena na radnom zadatku.

Australijanka, koja iz pravnih razloga nije identifikovana, boravila je 26. novembra 2007. u motelu u gradu Naura, 160 kilometara južnog od rodnog Sidneja, kada je imala seksualni odnos sa kolegom.

Tada je bila u kasnim tridesetim godinama. Tokom seksa, deo svetiljke iznad kreveta je otpao i pao joj na lice, povredivši joj nos i usta.

Povrede su joj sanirane u bolnici, a kasnije je patila od depresije i nije nastavila da radi za vladu. “Komker” je najpre prihvatio njen zahtev za nadoknadu fizičkih i psiholoških povreda, ali ga je potom odbacio nakon detaljne istrage.

Potom je sud doneo odluku da država nije kriva za njene povrede. Žena se tada obratila federalnom sudu, koji je 19. aprila presudio u njenu korist. Još nije poznato koliko će novca žena dobiti.

“Komker” razmatra mogućnost žalbe Visokom sudu, najvišoj sudskoj istanci u Australiji.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar