Prosize kapsule

Iz Instagrama poručuju: nećemo prodavati fotografije

Facebook će morati naći neki drugi način zarade na Instagramu da bi povratio uloženi novac

Prilično burne su bile reakcije ljudi posle saznanja o izmenjenim uslovima korišćenja Instagrama. U novim pravilima stoji kako će ova mreža moći davati prava na korišćenje postavljenih fotografija oglašivačima i ostalim zainteresovanim stranama.

Kako se ovo mnogima nije svidelo, suosnivač Instagrama Kevin Systrom odlučio je da se osvrne na nastalu situaciju i pojasni nove uslove korišćenja. Kaže kako nemaju nameru prodaje fotografija postavljenih na servis, a umesto toga žele promovisati saradnju oglašivača i autora fotografija. Takođe, ponovio je kako je postavljeni sadržaj isključivo vlasništvo njihovih autora, a njihov cilj u Instagramu je da se korisnici osećaju ugodno dok koriste uslugu. Kako bi razjasnili celu priču, u Instagramu već rade na izmeni teksta novih uslova korišćenja, posle čega će biti jasno šta se tačno može dogoditi sa postavljenim sadržajem, rekao je Systrom.

Određen broj korisnika već je napustio Instagram zbog ovog, kako se mislilo, narušavanja privatnosti i potpunog nepoštovanja autorskih prava. U kompaniji će, verujemo, ubuduće pažljivije birati reči, posebno kod ovako osetljivih tema.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar