Prosize kapsule

Iz Motorole nam stiže novi X Phone i Tablet

Motorolina Droid linija proizvoda i dalje će ostati u ponudi uz nadolazeće X telefone i tablete

Google napokon u saradnji sa Motorolom razvija sopstvene mobilne uređaje koji bi trebalo da budu predstavljeni sledeće godine. Prema pisanju Wall Street Journala, Motorola razvija smartfon kodnog naziva X Phone, koji bi specifikacijama i performansama trebalo da konkuriše top-modelima Applea i Samsunga.

Uređaj bi se u prodaji trebao naći sledeće godine, a nakon njega je u planu i X Tablet kao što je to do sada bio slučaj sa Nexus linijom proizvoda. O konkretnim tehničkim specifikacijama uređaja za sada nema nikakvih informacija, ali priča se o upotrebi vrhunskih materijala i hardvera, naprednom softveru, kao i modernom dizajnu koji bi trebao omogućiti da se ovi uređaji razlikuju od konkurencije.

Navedeni X Phone i X Tablet će biti prvi mobilni uređaji koje Motorola Mobility razvija za Google nakon prošlogodišnjeg Googleovog preuzimanja za 12,5 milijardi dolara, dok su dosadašnje Nexus proizvode izrađivale druge kompanije poput Samsunga i Asusa. Uz Googleovu X liniju proizvoda, Motorola će i dalje nastaviti proizvoditi Droid liniju smart telefona, prodavanih uglavnom putem američkog telekom operatera Verizon. Google još nije službeno komentarisao ove informacije.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar