Prosize kapsule

Iz kompanije VMK nam stižu dva zanimljiva mobilna uređaja

VMKKompanija VMK, iza koje stoji 26-godišnji poduzetnik Verone Mankou, osnovana je 2009. godine, a na tržište je lansirala dva proizvoda koji se mogu pohvaliti oznakom “Designed in Kongo”. To su smart telefon Elikia i tablet Way-C.

Veron Manko

Veron Manko

Elikia je smart telefon skromnih karakteristika – 650 MHz procesor, 512 MB RAM-a, 126 MB flash memorije + microSD ulaz. Ekran je 3,5-inčni kapacitivni multitouch IPS ekran rezolucije 320×480 piksela. Tu su i dve kamere – glavna je od 5, a pomoćna od 0,3 megapikselna. Dolazi sa Android Gingerbreadom 2.3.6, a 1.300 mAh baterija trebala bi izdržati do 9 sati aktivnog korišćenja. Cena mu je 170 dolara.

Smart telefon Elikia

Smart telefon Elikia

Way-C ima ekran dijagonale 7 inča, rezolucije 800×480 piksela, takođe je kapacitivni multitouch, međutim čini se kako nije IPS tipa. Pokreće ga 1,2 GHz procesor, sa 512 MB RAM-a i 4 GB interne flash memorije, a memorija se može proširiti microSD karticom. Baterija ima kapacitet 4.200 mAh, što bi trebalo biti dovoljno za 6 sati aktivnog korišćenja. Na njemu je još starija verzija Androida – 2.3.3. Sve ovo kupca će koštati 300 dolara.

Tablet Way-C

Tablet Way-C

Afrički tablet i smart telefon, ako to uopšte možemo tako reći jer su sastavljeni u Kini, možda nikog neće oduševiti svojim karakteristikama, ali njihov dizajner Mankou računa na lokal-patriotizam i nada se da će VMK u Africi postati ono što su Apple u SAD-u i Samsung u Koreji. VMK-ovi su proizvodi dostupni u desetak afričkih zemalja, kao i u Indiji, Francuskoj i Belgiji.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar