Prosize kapsule

Velika Britanija: Koriste crne-bele televizore zbog niže pretplate

crno beli tvViše od 13.000 Britanaca još koristi crno bele televizore i to ne zbog nostalgije, već zbog štedljivosti. Naime, pretplata za njih je jeftinija.

Uprkos prodoru napredne savremene tehnologije, u Velikoj Britaniji veliki broj domaćinstava gleda crno bele televizore iz ekonomskih razloga, jer je televizijska pretplata za njih na godišnjem nivou niža za 100 funti nego za kolor televizore, preneo je francuski list “Figaro”.

Godišnja pretplata za crno bele prijemnike u toj zemlji košta 49 funti. Prema pisanju britanskog lista “Dejli telegraf” 2000.godine je 212.000 britanskih domaćinstava koristilo crno bele televizore , a 2006. godine 50.000.

Zamenik kustosa Muzeja medija u Bredfordu Ian Lodžija Berd, unuk pronalazača televizora Džona Lodžija Berdija, smatra da je TV prijemnik značajno mesto porodičnog okupljanja tako da stari televizori mogu imati veoma duboko značanje na sentimentalnom planu i da je nekima veoma teško da ga se odreknu.

U većini zemaljaTV pretplata je jednaka za sve tipove televizora. U Francuskoj je preplate za sve vrste TV prijemnike izjednačena 2003. godine.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar