Prosize kapsule

Izgubljena mačka prešla 322 kilometra i pronašla svoje vlasnike

mackaMačka Holi izgubila se od svoje porodice tokom boravaka u gradu Dejtona Bič, Florida, ali je uspela da nađe put do svoje kuće u Vest Palm Biču dva meseca kasnije, okončavši putovanje dugo 322 kilometara.

Džejkob Rihter (70) i njegova žena Boni (63), počeli su da putuju prošle godine sa svojim kamperom, a na put su poveli i Holi. Tokom boravka u Dejtoni, u novembru 2012, mačka se iskrala van kroz otvorena vrata. Rihterovi su odmah pozvali lokalnu službu za životinje i tražili je u okolini, ali se mačka nije pojavila.

Par se vratio kući, da bi nakon dve nedelje primili poziv iz službe za životinje da je mačka koja liči na Holi viđena u Dejtoni, ali nije uhvaćena.

Moralo je da prođe još dva meseca da bi, na novogodišnje veče, žena koja živi na oko kilometer i po od Rihterovih pronašla u svom dvorištu iza kuće izgladnelu, dehidriranu, oslabljenu mačku, koja je jedva imala snage da mjaukne. Žena – Barb Mazola – i njena deca su nahranili mačku i brinuli se o njoj šest dana. Mazola je odnela macu kod veterinara, koji je pregledao da vidi da li ima ugrađeni čip. Holi je, srećom, imala čip i to ih je odvelo direktno do Rihterovih.

Kako je kućna mačka mogla da pređe toliki put preko nepoznate teritorije i pronađe svoju kući – ostaje misterija.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar