Prosize kapsule

Stjuardesa otpuštena jer je pokazala putnicima srednji prst

stjuardesaJedna stjuardesa ruskog avioprevoznika Aeroflota otpuštena je pošto je na društvenu mrežu postavila fotografiju srednjeg prsta usmerenog ka putnicima u avionu.

Devojci nije pomoglo ni to što se branila da prst na slici nije njen, kao i da avion iz koga je fotografija ne pripada Aeroflotu.

Otpuštena stjuardesa Tatjana Kozlenko postavila je spornu sliku na mrežu “Vkontakte” (jedna od najpopularnijih ruskih društvenih mreza) još u oktobru 2011. godine, ali je slučaj došao do uprave avioprevoznika tek nedavno, kada je fotografiju preuzeo jedan uticajni tviteraš i objavio je na svom nalogu.

Mnogi su na društvenim mrežama podržali Tatjanu Kozlenko, protestujući što je isterana iz aviokompanije zbog šaljive slike objavljene na društvenoj mreži.

Međutim, na tviter nalogu Aeroflota saopšteno je da takve stvari nisu dopuštene osoblju kompanije.

“Slika koju je objavila Tatjana pokazuje njen odnos prema putnicima i njenim dužnostima. Ona je priznala da je pogrešila”, saopštio je Aeroflot.

Ali, otpuštena devojka je na svom blogu objavila drugačiju verziju.

“Ne mislim da sam kriva. Fotografija je postavljena na moju stranicu, ja sam samo ‘tagovana’ (pomenuta) na njoj. Ruka (na fotografiji) nije moja, avion ne pripada mojoj kompaniji. Ne razumem zbog čega su mi upropastili život. Tražim pomoć i podršku”, napisala je.

Tatjana nije jedina koja je otpuštena zbog šala u Aeroflotu. Prošlog maja, jedna stjuardesa je otpuštena pošto se neprimereno šalila nakon udesa Suhojevog superdžeta-100 u Indoneziji.

Da ruske kompanije ne vole šale službenika svedoči i slučaj Sberbanke, koja je otpustila jednog činovnika zbog šale na račun starijih klijenata banke.

 ©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar