Prosize kapsule

Iz HTC nam stiže daljinski za mobilne telefone (VIDEO)

Kako smar telefoni postaju sve veći i veći, polako ali sigurno će nam trebati i dodatni mini-mobilni uređaji za njihovo upravljanje

Kako smar telefoni postaju sve veći i veći, polako ali sigurno će nam trebati i dodatni mini-mobilni uređaji za njihovo upravljanje

Današnji mobilni uređaji koriste se sve manje za ono što im je nekad bilo primarno – telefonske pozive. Kako su sve veći i nezgodniji za korišćenje, mnogima ostaje lakše držati ih u džepu ili torbi (5-inčni ili veći uređaj nije naročito ugodno držati na uhu za obavljanje razgovora, zar ne).

HTC za problem prevelikih smart telefona ima rešenje koje se zove Mini. Reč je o svojevrsnom daljinskom upravljaču za kompanijin 5-inčni smart telefon Butterfly. Korišćenjem Bluetooth veze preko ovog uređaja mogu se obavljati pozivi bez potrebe za „glavnim“ telefonom. Takođe, jednom kada se Mini preko NFC-a upari sa smart telefonom, može poslužiti i za prikaz poruka, kalendara ili popisa poziva i sve je to vidljivo na monokromatskom ekranu.

Pored toga može poslužiti i za upravljanje smart telefonom dok je spojen na veliki ekran, na primer na HDTV ili projektor, može služiti da se pomoću njega fotografiše sa glavnim uređajem, ili se može koristiti za pronalazak zagubljenog smart telefona.

HTC-ov Mini trenutno je u ponudi samo za tržište u Kini.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar