Prosize kapsule

Škotska: Raspisan konkurs za posao čuvara pustog ostrva

ostrvoŠkotska je raspisala konkurs putem kojeg pokušava da nađe osobu koja bi od marta do oktobra svake godine čuvala nenaseljeno ostrvo Inčkolm za platu od 23.000 evra.

Kandidat koji bude odabran useliće se u dvosobnu kolibu pored srednjovekovne opatije, a jedina obaveza biće mu da dočekuje turiste. Ostrvo Inčkolm nalazi se na ušću reke Fort u Škotskoj, a jedini način da dođete njega je brodom.

Koliba u kojoj će novi upravnik boraviti ima struju i vodu i u potpunosti je opremljena svim kućnim aparatima. Ako se pitate kako ubiti vreme za osam meseci koliko traje sezona, u kolibi postoji televizor, ali nema kablovske kanale, dok prolazeći brodovi ometaju signal. Treba napomenuti i da je internet malo slabiji, prenosi “Dejli mejl”.

S druge strane, ni posao koji će izabrani kandidat morati da obavlja nije nešto težak. Njegova jedina obaveza biće da dočekuje turiste, što ne bi trebalo da predstavlja preveliki problem jer ovo ostrvo i nije neka hit destinacija – godišnje ga poseti tek oko 20.000 ljudi.

Ono što bi moglo da predstavlja problem je da na ostrvu nema prodavnice i da se sve potrepštine dovoze brodom, pa će izabrani kandidat morati dobro da proračuna koliko i koje mu hrane treba.

Dobra vest za izabranog kandidata je da na ostrvu ipak neće biti sasvim sam jer će putem konkursa biti izabran još jedan čovek koji će mu praviti društvo. Pored njega i povremenih grupa turista, društvo će mu praviti i mnogobrojna kolonija foka.

Prethodni upravnik ostrva na tom mestu izdržao je dve sezone, a konkurs je otvoren do 15. februara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

6 komentara na “Škotska: Raspisan konkurs za posao čuvara pustog ostrva

  1. DIPL.ING.MENADZMENTA GOVORI ENGLESKI,NORVESKI,RUSKI ZAINTERESOVAN SAM ZA CUVARA PUSTOG OSTRVA,LAKO PODNOSIM SAMOCU I NEZAVISIM OD TELEVIZORA,ZAVRSIO SAM I SKOLU ZA ORGANIZOVANJE KULTURNIHADOGADJAJA U TRAJANJU OD 4 GODINE PA BIH BIO KORISTAN POSETIOCIMA OVOG OSTRVA.

Ostavite komentar