Prosize kapsule

U Turskoj postavljena prva dijagnoza vampirizma

vampirTurski lekari uspostavili su prvu savremenu dijagnozu “vampirizma” čoveku za kojeg je utvrđeno da je zavisan od ispijanja ljudske krvi.

Jedan 23-godišnji čovek počeo je žiletima da seče soptvene ruke, grudi i stomak i skuplja krv u šolju i pio je. Ubrzo je postao zavisan, a zatim potražio i druge izvore krvi.

Čak je nagovorio oca da mu nabavlja “hranu” iz banaka krvi, stoji u izveštaju objavljenom juče u Žurnalu psihoterapije i psihosomatskih bolesti. Čovek, čije se ime ne spominje u izveštaju, više puta je uhapšen zbog ubadanja i griženja drugih ljudi i skupljanja njihove krvi.

Razvio je i poremećaj višestruke ličnosti i pati od amnezije.

Lekari veruju da je njegovo ponašanje posledica užasnih događaja koji su ga zadesili, budući da je kao dete prisustvovao jezivom zločinu u kom je ubijen jedan od njegovih prijatelja.

Takođe, umrla mu je četvorogodišnja ćerka.

Lekari predvođeni Direnkom Sakarijem iz Denizli vojne bolnice na severozapadu Turske ustanovili su da čivek ima disocijativni poremećaj ličnosti, posttraumatski stres sindrom, hroničnu depresiju, kao i da pati od alkoholizma.

Prema njihovim navodima, on je prvi pacijent sa “vampirizmom”.

Čovek nije iskusio nikakve negativne fizičke posledice njegove navike, ali je poznato da se ljudska krv slabo vari.

Naime, iako su manje količine krvi u probavnom sistemu bezopasne, oni koji je često konzumiraju rizikuju svojevrsno “predoziranje” gvožđem ili hemohromatozu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar