Prosize kapsule

WikiPad nam stiže na proleće

WikiPadov dock ima brojne analogne i digitalne kontrole za ugodnije igranje Android igara

WikiPadov dock ima brojne analogne i digitalne kontrole za ugodnije igranje Android igara

Gejmerski tablet WikiPad napokon će se naći u prodaji ovog proleća po ceni od 249 dolara. Prvi prototip tableta istoimena kompanija predstavila je još na prošlogodišnjem CES-u u 10-inčnoj varijanti, ali isti se nikada nije našao u prodaji.

Najavljeno izdanje WikiPada sada ima 7-inčni ekran, kao i prepoznatljivi dock sa brojnim kontrolama za jednostavnije i ugodnije igranje. Ekran ima IPS matricu rezolucije 1.280 x 800 tačaka, a tablet je zasnovan na Nvidijinom SoC čipu Tegra 3 takta 1,3 GHz uz gigabajt RAM-a i 16 GB flash memorije, proširive microSD karticama. Operativni sistem je Android 4.1 Jelly Bean, a WikiPad ima i bateriju kapaciteta 15 Wh i mogućnost povezivanja samo putem Wi-Fi lokalne mreže.

Tablet dolazi sa podrškom za PlayStation Mobile i Nvidia TegraZone, OnLive i Big Fish Games i mogućnost Googleove ‘’prodavnice’’ aplikacijama Play, a odvajanjem od docka sa kontrolama postaje i punokrvni 7-inčni tablet za sve ostale zadatke, hardverski vrlo sličan Nexusu 7. Težina WikiPada sa dockom iznosi 760, a samog tableta 320 grama.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar