Prosize kapsule

Slayer svira u Beogradu 25. juna

slayer 02Jedan od najznačajnijih metal bendova današnjice, sastav Slayer, održaće 25. juna koncert u Kombank Areni u Beogradu.

Teži, brži i mračniji od ostalih, Slayer je postavio novi standard koji su ostali počeli da prate. Tom Araja (bas i vokali), Keri King i Džef Hanemen (gitare) i Dejv Lombardo (bubnjevi) čine bend koji ne samo da je izgradio žanr već i stav.

S obzirom na to da nikada nisu svirali u Beogradu, organizatori najavljuju beskompromisan, brutalan i nadasve glasan koncert koji će vam pokazati zašto Slayer smatraju alfom i omegom čvrstog zvuka.

Od samog početka, 1981. godine kada su nastali, muzika benda odražava previranja i zastranjivanja u društvu otvoreno iznoseći svoj stav o političkim, socijalnim i ekonomskim poremećajima. Za tri decenije koliko postoje, njihova direktna brutalnost postavila ih je za jedan od vodećih metal bend na svetu i jedan od retkih koji nije pravio kompromise po pitanju zvuka, imidža i živog nastupa.

Tokom svih godina postojanja, bend nikada nije „spustio“ i „ublažio“ svoj muzički izraz poput pojedinih „praoca metala“ ili ga komercijalizovao zbog čega uživa veliki broj istinskih fanova.

Pored dva Gremija, bend ima i mnoštvo zlatnih tiraža i nagrada za „najbolje metal pesme i albume ikada“ od medijskih kompanija širom sveta među kojima su Kerrang!, SPIN, Metal Hammer, Revolver, i Esquire.

Da su i danas fokusirani na istinu svedoči njihov poslednji album „World Painted Blood“.

„Nove pesme su brze, teške i intenzivne sa agresivnom melodijom“, rekao je Araja. „U tekstovima se bavimo ubistvima, haosom, destruktivizmom, apokalipsom, serijskim ubicama i porodičnim nasiljom.“

Zbog žestine koju donosi na živim nastupima, tri uticajna magazina Revolver, SPIN i Metal Hammer, proglasila je Slayer za „Best Live Band“ na svetu.

Nastupali su na brojnim festivalima a ušli su i u istoriju čineći „The Big Four“ sa Metallicom, Megadethom i Antraxom na „Sonisphere” festivalu.

Ono sto je Slayer razlikovalo od ostalih je odličan zvuk, sjajni tekstovi pesama, spektakularni koncerti i iskren odnos prema fanovima. S toga nije ni čudo sto su opstali na muzičkoj sceni više od 3 decenije i što većina novijih heavy, thrash i punk bendova tvrdi da su im upravo Slayer bili uzor a među njima su bendovi kao što su Ministry, Deftones, Slipknot, Sepultura i dr.
slayerU promo periodu, od petka, 22. februara do 3. marta, ulaznice će biti po jedinstvenoj ceni od 1700 dinara. Od 4. martado 2. juna ulaznice će biti 1900 dinara a zatim, do datuma koncerta, po ceni od 2200 dinara.

Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, Ušće Shopping centra, kao i  i na sajtovima Kombank Arene i Eventima.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar