Prosize kapsule

Novi ZTE telefoni će raditi na Tegri 4

ZTEKineski proizvođač telekomunikacijske opreme i mobilnih telefona, ZTE, najavio je kako će u narednih nekoliko meseci predstaviti svoje prve “pametne” mobilne telefone temeljene na nedavno predstavljenom Nvidijinom procesoru Tegra 4.

Procesori Tegra 4 temeljeni su na arhitekturi ARM Cortex-A15 i trebali bi biti znatno brži od prošle generacije procesora temeljenih na arhitekturi ARM Cortex-A9. Tu je i šest puta više grafičkih jezgara, odnosno njih 72, u odnosu na 12 kod Tegre 3.

U ZTE-u za sada navode samo kako će njihovi novi “pametni” mobilni telefoni temeljeni na četvorojezgričnim procesorima Tegra 4 biti dostupni sredinom godine ili nešto ranije. Takođe se navodi kako će predstaviti i jedan uređaj koji koristi Nvidijin procesor i500 sa podrškom za 4G LTE glasovnu i podatkovnu komunikaciju.

ZTE je već najavio nekoliko četvorojezgričnih “pametnih” mobilnih telefona za ovu godinu, poput modela Nubia Z5 i Grand S, ali oni bi trebali biti temeljeni na Qualcommovom procesoru Snapdragon S4. Kompanija je ranije već predstavila modele poput Grand Era U985, temeljene na Tegri 3, tako da joj saradnja sa Nvidijom sigurno nije strana.

©MuskiMagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar