Prosize kapsule

Seks pojačava moždane aktivnosti

par nogePrema najnovim istraživanjima, otkriveno je da kod parova koji imaju učestalili seks dolazi po povećanja moždanih aktivnosti i to u onom delu koji povećava koncentraciju i čini ih budnijim i pripravnijim.

U istraživanju je ispitana krv tri različite grupe ljudi – onih koje su se nedavno zaljubile, osoba u dugim vezama i samaca. Prva grupa je pokazala značajno visok nivo rasta živaca u odnosu na parove s dužim stažem i samce, pokazuje studija.

Ipak, ovaj nivo je padao najviše kod parova koji su dugo zajedno što sugeriše jasnu zdravstvenu korist koju nosi prva faza zaljubljenosti. Rezultati pokazuju da čest seks ne samo da smanjuje stres nego i jača moždanu snagu.

“Postoje neki dokazi koji sugerišu kako će starije osobe koje su seksualno manje aktivne verovatno patiti od demencije”, objašnjava se u studiji, a budući da seksualna aktivnost uzrokuje povećan protok krvi u mozak i poboljšava nivo kiseonika.

Osim što jača moždane ćelije, seks izoštrava um. To se događa zbog snažnog rasta hormona, posebno testosterona, koji pomaže koncentraciji.

©MuskiMagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar