Prosize kapsule

HP predstavio svoj novi tablet

Tablet će raditi na Android OS

Tablet će raditi na Android OS

Za jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnjeg MWC-a u Barseloni pobrinuo se HP koji je neočekivano predstavio svoj prvi tablet sa Android OS-om. Reč je o 7-inčnom uređaju koji konkuriše na sve uvećem tržištu jeftinih tableta ove veličine.

Uređaj odlično leži u ruci i odaje utisak kao da se radi o tabletu više klase od one kojoj realno pripada, ponajviše zahvaljujući provereno dobroj HP-ovoj izradi. Okvir od metala i matirana pozadina omogućuju da Slate 7 vrlo prirodno “sedi” u dlanu bilo koje veličine, a staklo kojim je prekriven ekran vrlo je lako obrisati od otisaka prstiju.

Za pohvalu je i relativno dobra brzina uređaja, s’obzirom na njegovu cenu. Slate 7 tako dolazi sa dvojezgričnim procesorom A9, rezolucijom ekrana od 1024 x 600 tačaka, a operativni sistem je Android OS 4.. Ipak kod obavljanja zahtevnijih radnji poput zumiranja i scrolla web-stranica dolazi do neznatnog usporavanja i kočenja. Ali zato je HP lukavo ugradio 1 GB RAM-a u uređaj i time učinio da lag bude podnošljiv, a ne iritantan. Glavna kamera ima rezolucije od 3 megapiksela, a pomoćna je VGA, što mu daje komparativnu prednost u odnosu na glavne konkurente, Acera i Asusa jer oni pozadinsku kameru uopšte nemaju.

Ekran nažalost ne koristi IPS matricu, već je napravljen FFS tehologijom za koju je HP tvrdi kako pruža vrlo svetlu sliku u svim mogućim uslovima osvetljenja. Na ovom tabletu ipak prevladavaju hladni tonaliteti kada je reč o prikazu slike, a sveopšti dojam odražava se i na kontrast koji takođe nije najbolji.

Ipak, problemi sa bojama na ekranu jedini su ozbiljniji minus koji ima HP Slateu 7. Cena HP Slate 7 na američkom tržištu će biti 169 USD.

©MuskiMagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar