Prosize kapsule

Predstavljamo Samsung Galaxy S IV

Galaxy S IVSamsung je 14.03. u New Yorku predstavio Galaxy S4, svoj top-uređaj za tekuću godinu. Reč je o najnapetije očekivanom smartphoneu sa Android OS-om, koji se kod ovog uređaja pojavljuje u verziji 4.2.2 Jelly Beam, poslednjoj i najaktuelnijoj, a moći će se kupiti u beloj i crnoj boji. 

Samsung Galaxy S4 će podržavati 3G i 4G LTE, a radiće na svim relevantnim frekvencijama koje mobilni operateri koriste u svetu. Biće debeo 7,9 milimetara i težak 130 grama. Ima 5-inčni Full HD Super AMOLED ekran gustine piksela od 441 ppi. Ima 13-megapikselni pozadinski fotoaparat i 2-megapikselnu prednju kameru.Ima i infracrveni LED odašiljač pa može poslužiti i kao daljinski upravljač, a tu je i podrška za MHL 2.0. Kapacitet baterije je 2.600 mAh, a baterija se može izvaditi i zameniti.

Uređaj koristi Samsungov Exynos 5 Octa čipset sa četiri Cortex-A15 jezgra na taktu od 1,8 GHz, četiri Cortex-A7 jezgra na taktu od 1,2 GHz i PowerVR SGX 544MP3 GPU. Neka tržišta ipak će dobiti verziju sa “samo” četvorojezgričnom Snapdragonom 600. Taj čipset dolazi sa četiri Krait 300 jezgra i Adreno 320 grafikom, ali sve verzije telefona imaće podršku za LTE.

Samsung Galaxy S4 ima funkciju koja se zove Dual Camera koja omogućava istovremeno snimanje sa prednjom i pozadinskom kamerom. U finalnom videozapisu moguće je tako videti “picture-in-picture” snimak napravljen sa obe kamere, kao i razne druge efekte… Reč je, dakle, o istoj opciji koju ima i LG Optimusu G Pro.

Uređaj podržava text-2-speach i speach-2-text mogućnosti za otprilike desetak svetskih jezika. Može prevoditi i “čitani” tekst koji smo fotografisali, a može i dok četujemo sa nekim ko govori nama nerazumljivim (ali ipak svetski raširenim) jezikom da dobijemo prevod i saznamo šta nam govori.

Samsung Galaxy S4 ima već i “hvaljene” opcije Smart Pause i Smart Scroll. Tačnije, pomerite li pogled od uređaja, primera radi, možete pauzirati reprodukciju videa, a web stranice možete scrollati, na primer, tako da mahnete rukom ispred ekrana u smeru u kojem želite da se sadržaj pomeri. Za sada ne znamo koliko će koštati ova nova akvizicija iz Samsunga.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar