Prosize kapsule

Iz Microsofta nam stiže Windows Blue?

Windows BlueNovi Windows ima radni naziv Windows Blue, a trebalo bi se pojaviti još ove godine, što predstavlja ozbiljan pomak od dosadašnje Microsoftove politike izdavanja velikih nadogradnji svakih nekoliko godina.

Windowse Blue bismo mogli već instalirati na leto ili u jesen, ali i platiti nešto manje nego za full verziju sistema. Novi planovi za izdavanje Microsoftova su verzija Appleovog odnosa prema operativnom sistemu, koji izlazi mnogo češće i košta korisnike manje po nadogradnji od Windowsa. Svakako, Windows Blue već se pojavio kao alfa verzija i to u buildu 9364 sa novostima koje bi mogle biti interesantne.

Na osnovu informacija do kojih smo došli Start se ne vraća (ali ne mora da znači da neće) iako to verovatno priželjkuju korisnici koji se inače ne snalaze dobro samo odvlačenjem miša u ugao, a nije ni omogućena promena difoltnog interfejsa iz Modern UI-a u klasični desktop. ali, tu su neke druge promene koje i očekujemo u blagoj nadogradnji kakva se očekuje da će Blue biti.

Glavni Start meni je sada dobio različite veličine tile kockica, duplo više najveće i najmanje slične onima na Windows Phoneu 7.8/8, a nešto je i olakšana personalizacija Start ekrana. Dodata je i nova Snap view opcija za 50-50 podelu prostora, kao i više opcija u konfiguratoru PC postavki u okviru samog Modern interfejsa, a dostupno je i nekoliko novih Modern aplikacija. Najvećom promeno, osim novog Snap viewa, čini se Internet Explorer 11, koji bi trebao biti sastavni deo Windowsa Blue.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Iz Microsofta nam stiže Windows Blue?

  1. znaci zevam! ne zato sto je clanak dosadan, cak naprotiv, nego zato sto se windows bezuspesno trudi da kopira modne trendove i pritom ne ponudi nista inovativno nego se samo jos vise zavlaci u rupu bez dna.. 8-ica je po mom misljenju promasaj, win blue, cini mi se, takodje

  2. Pingback: U pripremi manje tablet uređaji | Muški magazin - M@N!

Ostavite komentar