Prosize kapsule

Tužio sveštenike zbog neuspešnog egzorcizma

SONY DSCJedan rumunski advokat tužio je pravoslavnog arhiepiskopa i četiri sveštenika zato što nisu uspeli da isteraju demone iz njegove kuće.

Madalin Ciculesku (34) optužio je petoricu ljudi za prevaru, jer su više puta dolazili da isteraju demone odgovorne za neprijatne mirise u njegovoj kući koji su mu uništavali biznis.

On tvrdi da su nakon bezuspešnog egzorcizma demoni čak počeli da ga proganjaju.

Slučaj je svrstan u grupu “religijskih zloupotreba” i navodno je prvi te vrste pred rumunskim sudom.

Slučaj je već bio odbijen na nižem sudu, a zatim i na visokom, međutim, biznismen sada planira da sa svojim slučajem izađe pred Evropski sud za ljudska prava.

“Optuženi nisu oterali demone koji su izazivali neprijatne mirise, kako su obećali, a ja i danas viđam razne vrste demona u životinjskom obliku i to mi uništava život”, rekao je on sudu.

“Kada sam kući, oni pale i gase televizor sve vreme, izazivaju neprijatne mirise koji mi izazivaju glavobolje i praktično vršljaju po mojoj kući”. 

Ciculesku tvrdi da su nečastive sile zaposele čak i fen za kosu i da svaki put kada neko pokuša da ga upali iz njega izlaze crne senke.

Međutim, advokat crkve odbio je optužbe za prevaru i rekao da je egzorcizam propisno obavljen i da su svi dalji problemi sa demonima koje navodi Ciculesku, samo proizvod njegove mašte.

Rumunski sud složio se sa crkvom i odbio prijavu protiv arhiepiskopa i sveštenika, naredivši da Ciculesku plati sve troškove suđenja.

©Muskimagazin.com

Ostavite komentar