Prosize kapsule

Samsung predstavio dva nova telefona

SamsungSamsung je predstavio dva nova Galaxy pametna telefona za mlade sa kodnim imenima Star i Pocket Neo.

Samsung Galaxy Star pametni je telefon baziran na Android operativnom sistemu i isporučivaće se sa verzijom 4.1.2 tog OS-a. Pokreće ga procesor sa jednom jezgrom takta 1 Ghz. Star ima 512 MB radne memorije i 4 GB memorije za čuvanje podataka sa mogućnošću proširenja microSD karticama. Za surfovanje internetom se više oslanja na WiFi nego na mobilne mreže jer podatke može prenositi tek EDGE protokolom. Neobičan detalj za Android pametni telefon je izostanak GPS prijemnika.

Drugi model, Pocket Neo, pokreće procesor takta 850 Mhz, ali on ima mogućnost prenosa podataka putem 3G mobilnih mreža. Kao i Star i Pocket Neo je opremljen sa 512 MB radne memorije i 4 GB memorije za čuvanje podataka. Ovaj uređaj je opremljen GPS prijemnikom koji može primati signal i ruskog GLONASS navigacijskog sistema.

Oba telefona imaju ekrane osetljive na dodir dijagonale tri inča i rezoluciju od 240 x 320 piksela, imaju istu kameru koja izrađuje fotografije u rezoluciji od dva megapiksela i oba telefona mogu koristiti dve SIM kartice istovremeno.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar