Prosize kapsule

Facebook Home postaje popularna aplikacija

Facebook HomeIako mnogi sa gađenjem gledaju na Facebookovo širenje na sve postojeće digitalne platforme i zadiranje u svaki aspekt naših (virtualnih) života, svaka Facebookova novost svejedno biva dočekana sa velikim zanimanjem.

Zato ne čudi da je Facebook Home, nova aplikacija koja pojedine elemente Facebooka (poput privatnih poruka) integriše u sve delove Googleovog Androida, u prvih devet dana preuzeta više od pola miliona puta. Brojka možda nije velika kad se uzme u obzir ukupan broj korisnika Androida, ali valja imati na umu da je Facebook Home dostupan za svega pet smartfona: HTC First, One i One X i Samsung Galaxy S3 i Note 2.

Zbog nekih svojih karakteristika, poput integracije sa lockscreenom, zamene fabričkog launchera i ‘’balončića’’ sa glavama prijatelja s kojima se dopisujemo, a koji se prikazuju bez obzira u kojem se delu Androida trenutno nalazili, Home neki doživljavaju kao zlo koje će polako asimilirati Android i preuzeti kontrolu nad Googleovim mobilnim OS-om. Dok Facebook sprema čitav niz novosti i novih funkcija za Home, Google sve zajedno tumači kao priznanje i nešto što će privući nove korisnike. Ima smisla – Facebook Home se na druge mobilne platforme zbog njihove zatvorenosti zasad ne može implementirati.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Facebook Home postaje popularna aplikacija

  1. Pingback: Facebook Home postaje popularna aplikacija - Web-novine.com | Web-novine.com

Ostavite komentar