Prosize kapsule

Udala se “preko telefona” pa pobegla od kuće

telefon u ruciU francuskom gradu Miluzu je 15-godišnja adolescentkinja, koja se preobratila u islam, pobegla od kuće da bi se našla sa 28-godišnjim muškarcem za koga se, kako je rekla, udala preko telefona.

Sedam osoba je nakon toga saslušano u Miluzu u okviru pokrenute istrage, preneli su danas francuski mediji. Četvoro među tim osumnjičenim je stavljeno u pritvor, preciziralo je tužilaštvo u Miluzu.

Među njima se nalazi i takozvani “suprug” (preobraćen muškarac koji se, kako se pretpostavlja, već jednom ženio tokom putovanja u Jemen), kao i čovek koji bi trebalo da je služio kao provodadžija.

Istraga je počela 6. maja kada je otac adolescentkinje prijavio policiji u Miluzu bekstvo ćerke.

Zajedno sa tri prijateljice stare 17, 18 i 19 godina, adolescentkinja se preobratila u islam bez znanja roditelja hrišćana, što je obavljeno telefonom i preko društvenih mreža, prema navodima koje su preneli istražitelji.

Ona je ponekad nosila burku i izražavala salafističke stavove, objasnili su istražitelji. Adolescenkinja je rekla da se zapravo radi o njenom drugom braku, jer se već rastala od prvog supruga.

Postoji čitavo tržište za spajanje devojaka preobraćenih u islam koje žele da se udaju i muslimanskih muškaraca koji traže supruge. Od te usluge, kako piše list “Alzas”, može da se zaradi i do 7.000 evra.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar